FBI investighează o explozie a unui vehicul la punctul de trecere a frontierei Rainbow Bridge dintre Statele Unite și Canada, în apropiere de Cascada Niagara, a anunțat miercuri agenția americană, citată de Reuters.

Explozie pe Rainbow BridgeFoto: John Normile / Getty images / Profimedia

Autoritățile din statul New York „monitorizează îndeaproape” un incident pe pod, iar agențiile de stat se află la fața locului, a declarat miercuri guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, într-o postare pe X.

UPDATE 01:20 FBI crede că a aflat identitatea șoferului implicat în incidentul de pe pod, a declarat liderul democraților din Senat, Schumer.

UPDATE 23:35 Două persoane au murit miercuri în urma exploziei unui vehicul pe un pod de la granița dintre Canada și Statele Unite, în apropiere de cascada Niagara, premierul canadian Justin Trudeau calificând situația drept „foarte gravă”, fără a preciza însă dacă este vorba de terorism sau de un accident.

„Situația este în mod evident foarte gravă la Cascada Niagara. Un vehicul a explodat la Rainbow Bridge”, a explicat șeful guvernului canadian în fața Parlamentului. „Există încă multe întrebări și încercăm să obținem răspunsuri cât mai repede posibil”, a adăugat el.

UPDATE 22:25 Explozia de la granița dintre SUA și Canada a fost cauzată probabil de un șofer imprudent, potrivit primelor evaluări, au declarat pentru Reuters surse familiare cu acest subiect.

Și șeriful comitatului a declarat pentru Reuters că este doar „un tragic accident”

Presa locală a relatat că toate cele patru puncte internaționale de trecere a frontierei din vestul statului american New York au fost închise miercuri din cauza unui incident în care a fost implicat un vehicul pe pod.

„Întrucât situația este fluidă, asta este tot ce putem spune în acest moment”, a precizat FBI într-un comunicat.

Casa Albă a precizat că l-a informat pe președintele Joe Biden despre explozie.

Potrivit orașului Niagara Falls, incidentul a implicat un vehicul care „intra” în SUA. Potrivit altor surse, acesta ieșea din SUA.

Un oficial de rang înalt din cadrul forțelor de ordine a declarat pentru CBS News că mașina venea dinspre Canada și s-a izbit de un stâlp cu o viteză mare. Oficialii canadieni au declarat că acest lucru nu a fost confirmat.

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru CBS, a mai spus că este prea devreme pentru a spune care a fost cauza exploziei vehiculului.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a postat pe X, fostul Twitter că „agențiile de stat sunt la fața locului și sunt gata să ajute” în ancheta federală, potrivit BBC.

„Mă deplasez la Buffalo pentru a mă întâlni cu forțele de ordine și cu echipele de intervenție în caz de urgență și îi voi pune la curent pe newyorkezi atunci când vor fi disponibile mai multe informații”, a adăugat ea.

Pe lângă Rainbow Bridge, incidentul a dus la închiderea altor trei puncte de trecere a frontierei internaționale din regiune.

Podul Peace Bridge, podul Lewiston-Queenston, podul Whirlpool și podul Rainbow Bridge sunt, de asemenea, închise în ambele direcții, potrivit autorităților.

Martorii au declarat pentru ziarul Niagara Gazette că au auzit ceea ce părea a fi o explozie și au văzut un nor de fum cu puțin timp înainte de sosirea poliției.

„Am auzit ceva zdrobindu-se”, a spus un martor. „Am văzut foc și un fum mare și negru”.

Ministrul canadian al siguranței publice, Dominic Leblanc, a declarat jurnaliștilor din Ottawa că „lucrăm îndeaproape cu omologii americani”.

„Este o situație care se schimbă rapid”, a adăugat el.

  • știrea se actualizează