Noul președinte al Argentinei, Javier Milei, care în ultimii ani l-a numit pe Papa Francisc în toate felurile, de la „fiu de cățea” la „imbecil” până la omul diavolului pe pământ, a vorbit marți la telefon cu compatriotul său, adresându-i-se cu „Sfinția Voastră”, relatează Reuters.

Javier Milei, președintele ArgentineiFoto: Luciano Gonzalez Torres / Xinhua News / Profimedia

Vaticanul a spus că cei doi au vorbit la sfârșitul după-amiezii, dar nu au dezvăluit despre ce s-a discutat și cine a inițiat apelul.

Potrivit ziarului argentinian La Nacion, citând surse din partidul lui Milei, conversația a fost „plăcută”, iar Milei s-a adresat papei cu „Su Santidad” (Sfinția Voastră).

Înainte să se hotărască să candideze la președinție, Milei a făcut o serie de atacuri la adresa Papei, numindu-l un „imbecil care apără justiția socială”, un „fiu de cățea care predică comunismul” și „ reprezentantul celui rău pe Pământ”.

În septembrie, preoții din cartierele sărace din Buenos Aires, locul natal al papei și unde a fost și arhiepiscop, au ținut o Liturghie pentru a-l apăra pe Francisc și a condamna atacurile lui Milei asupra lui.

Ziarul a mai spus că Papa a inițiat apelul, despre care se spune că a durat opt ​​minute, și că Milei l-a invitat pe papă să-și viziteze patria natală.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a făcut peste 40 de călătorii în afara Italiei de la alegerea sa în urmă cu 10 ani ca prim pontif latino-american, dar încă nu a vizitat Argentina.