Joe Biden a lansat luni un cont oficial pe reţeaua socială Threads, concurent direct al platformei X (fostul Twitter) deţinută de Elon Musk, cu care Casa Albă are relaţii furtunoase, relatează AFP și Agerpres

Joe BidenFoto: Andrew Harnik / AP / Profimedia

Preşedintele american, soţia sa Jill Biden, vicepreşedinta Kamala Harris, soţul ei Doug Emhoff, precum şi Casa Albă sunt acum prezenţi pe reţeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg (Meta/Facebook).

"Mă găsiţi astăzi pe o nouă platformă, dar mesajul meu nu s-a schimbat", a scris preşedintele american în primul său mesaj.

"Nu văd un viitor întunecat, sumbru, divizat pentru America. Văd America pe punctul de a decola", a continuat democratul, care luni a sărbătorit împlinirea a 81 de ani.

Preşedintele american, candidat pentru al doilea mandat, pledează pentru optimism în faţa discursurilor marelui său rival republican Donald Trump despre "declinul" Statelor Unite.

De altfel, îşi face campanie şi pe reţeaua acestuia din urmă, Truth Social.

"Threads este încă o modalitate de a comunica cu americanii", a sublliniat un responsabil al Casei Albe, adăugând că această lansare este "în pregătire de mai multe săptămâni".

Într-un comentariu deosebit de virulent, Casa Albă l-a acuzat vineri pe Elon Musk că a făcut o "promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste" într-una dintre publicaţiile sale de pe reţeaua de socializare X.

Joe Biden însuşi a estimat, în urmă cu peste un an, că ar merita să fie examinate relaţiile miliardarului cu guverne străine.

Preşedintele american, care duce o politică agresivă de susţinere a vehiculelor electrice, laudă cu uşurinţă eforturile marilor producători istorici, dar de cele mai multe ori evită să menţioneze Tesla, o altă companie a lui Elon Musk, spre marea nemulţumire a acestuia din urmă.

Elon Musk şi Mark Zuckerberg sunt obişnuiţi să se lupte prin intermediul reţelelor de socializare, iar primul chiar a propus să-l înfrunte pe cel din urmă într-o luptă publică cu mâinile goale.

Acest proiect, menţionat în urmă cu câteva luni, nu s-a concretizat.

Animozitatea lor pare să fi crescut la începutul lunii iulie odată cu lansarea Threads, concurent direct al lui X.