Israelul a difuzat luni imagini filmate de camerele de securitate din 7 octombrie, în care se vede cum bărbați înarmați ai Hamas care au intrat în Israel urmăresc oamenii de la un festival de muzică în aer liber, iar unul dintre ei este văzut executând o femeie de la mică distanță, potrivit Reuters.

Militant Hamas surprins de o cameră de bord la Festivalul de muzică Supernova de lângă Fâșia GazaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Israelul încearcă să respingă criticile internaționale pentru răspunsul său dur la atacul Hamas, care a declanșat un război devastator în Gaza. În ciuda apelurilor tot mai numeroase pentru încetarea focului, Israelul a declarat că va continua campania până când Hamas va fi eradicat.

„Acesta este un război între bine și rău”, se arată într-o postare distribuită pe rețelele de socializare împreună cu înregistrarea video de către un cont legat de Ministerul de Externe al Israelului.

Înregistrarea video arată oameni care fug de atacatorii Hamas în timp ce încercau să scape de la un festival din apropierea graniței din 7 octombrie, care s-a transformat într-un masacru.

La finalul videoclipului, în fundal, una dintre femeile urmărite se ghemuiește la pământ, cu un bărbat înarmat lângă ea. Câteva momente mai târziu, pistolarul își ridică pușca și trage de la mică distanță asupra femeii, care cade la pământ.

Videoclipul nu avea sunet, dar un nor de praf se ridică de la sol în momentul în care a apăsat pe trăgaci.

Femeia nu a fost identificată după nume.

Reuters a verificat locația filmării, fiind în apropiere de Kibuțul Alumim, după traseul drumului, copaci și o clădire din apropiere care se potriveau cu imaginile din satelit ale zonei.

Presiunea crește asupra Israelului pentru a accepta o încetare a focului în Gaza, unde guvernul condus de Hamas afirmă că cel puțin 13.300 de persoane au fost ucise, inclusiv cel puțin 5.600 de copii.

Oficialii israelieni spun că intenționează să se concentreze asupra uciderii de către Hamas a aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, și a capturării altor 240 de persoane în timpul celei mai mortale zile din istoria de 75 de ani a Israelului.

A existat un sprijin și o simpatie puternică pentru Israel din partea guvernelor occidentale și a multor cetățeni în legătură cu atacurile Hamas, dar răspunsul israelian a stârnit, de asemenea, furie.