Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri. în Germania, că „uciderea copiilor nu este în Tora”, referindu-se la civilii uciși în bombardamentele armatei israeliene în Gaza după atacul mortal al Hamas din 7 octombrie, potrivit AFP.

Recep Erdogan si Olaf ScholzFoto: Markus Schreiber / AP / Profimedia

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin.

„Bombardarea spitalelor sau uciderea copiilor nu se află în Tora. Nu poți face asta”, a declarat șeful statului turc.

Erdogan a mai subliniat mai devreme necesitatea de a se pune capăt „atacurilor Israelului” în Gaza în timpul întâlnirii sale cu șeful statului german Frank-Walter Steinmeier la Berlin, potrivit unui comunicat de presă al președinției turce, citat de AFP.

„Președintele Erdogan a declarat că trebuie să se pună capăt atacurilor Israelului în teritoriile palestiniene și că este importantă reacția care ar putea veni din partea întregii lumi în ceea ce privește încălcările drepturilor omului”, a precizat Președinția turcă.

Dreptul Israelului la existență

Șeful statului german, Frank-Walter Steinmeier, a subliniat vineri „dreptul la existență” al Israelului, în timpul întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, care a părut recent să pună la îndoială legitimitatea statului evreu, potrivit AFP.

Steinmeier „a subliniat dreptul Israelului de a exista și dreptul său de a se apăra” după atacul mortal comis de Hamas la 7 octombrie, a declarat purtătoarea de cuvânt a președintelui german pe contul său X (fost Twitter).