Un medic de la spitalul Al-Shifa din Gaza a declarat că alimentele și apa se termină, în timp ce forțele israeliene continuă să caute în complex, potrivit Sky News.

Militari israelieni în subsolurile spitalului Al-ShifaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Medicul Ahmed El Mokhallalati a declarat că proviziile furnizate de armata israeliană sunt „foarte, foarte puține”.

Forțele israeliene percheziționează spitalul - cel mai mare din Gaza - de mai multe zile.

Israelul a publicat până acum fotografii cu ceea ce spune că sunt arme și veste antiglonț găsite acolo.

Forțele de apărare israeliene au publicat, de asemenea, imagini cu ceea ce susține că este un puț de tunel al Hamas în complexul spitalului - deși aceste imagini nu au putut fi verificate independent.

Cu toate acestea, Dr. El Mokhallalati a declarat că forțele israeliene „nu au găsit nimic” în spital.

Forțele de apărare israeliene susțin că spitalul este folosit de Hamas pentru a-și desfășura operațiunile militare, o afirmație susținută de SUA la începutul acestei săptămâni.

Hamas a respins aceste afirmații ca fiind „minciuni flagrante”.

Human Rights Watch a avertizat că spitalele beneficiază de o protecție specială în temeiul dreptului umanitar internațional și își pierd acest statut doar „dacă se poate demonstra că din incinta lor au fost efectuate acte dăunătoare”.

Vorbind despre posibila baza Hamas de sub și din spital, directorul UN al organizației de supraveghere, Louis Charbonneau, a declarat anterior dezvăluirilor armatei israeliene că „Guvernul israelian nu a furnizat nicio dovadă în acest sens”.