Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut joi Israelului să ia măsuri "urgente" pentru a pune capăt violenţelor coloniştilor împotriva palestinienilor în Cisiordania, relatează AFP și Agerpres.

Anthony BlinkenFoto: Karim JAAFAR / AFP / Profimedia

Blinken, care se află la San Francisco pentru un summit Asia-Pacific, a lansat apelul în cadrul unei convorbiri telefonice cu Benny Gantz, un lider al opoziţiei israeliene care s-a alăturat cabinetului de război al premierului Benjamin Netanyahu.

Responsabilul american "a subliniat necesitatea urgentă de a lua măsuri concrete pentru a dezamorsa tensiunile din Cisiordania, în special prin abordarea nivelurilor crescute de violenţă din partea coloniştilor extremişti", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, cu privire la eforturile diplomatice desfăşurate pentru eliberarea ostaticilor Hamas.

Aproximativ 240 de persoane au fost răpite în timpul atacurilor Hamas din 7 octombrie care au provocat moartea a cel puţin 1.200 de persoane, în majoritate civili, potrivit autorităţilor israeliene