Forțele de apărare israeliene (IDF )au afirmat că au găsit corpul unuia dintre cei 240 de ostatici pe care Hamas îi ține captivi în Gaza de la atacul din 7 octombrie din sudul Israelului, potrivit Sky News.

Afișe cu israelieni răpiți de Hamas, lipite în BucureștiFoto: Hotnews

Yehudit Weiss - despre care armta afirmă că a fost răpită din locuința sa din Be'eri - a fost găsită într-o structură din apropierea spitalului al Shifa, unde trupele israeliene au căutat dovezi ale infrastructurii militare a Hamas.

Armata a declarat că trupul a fost identificat de către criminaliști și că familia a fost informată.

„Corpul ei a fost descoperit de o unitate militară într-o casă din apropierea spitalului, împreună cu arme aparținând răpitorilor săi, a declarat presei purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

„Sarcina națională pe care o avem în fața ochilor noștri este de a localiza persoanele dispărute și de a le readuce acasă pe cele răpite”, a declarat IDF.

„IDF operează alături și în deplină coordonare cu instituțiile naționale și de securitate relevante pentru a urmări aceste sarcini. Nu vom înceta din misiune până când aceasta nu va fi finalizată”, pune armata.

Mișcarea islamistă palestiniană Hamas susține că zeci de ostatici au fost uciși de armata israeliană în timpul bombardamentelor intense ale acesteia asupra teritoriului.