Fostul magnat al modei Peter Nygard, acuzat că a agresat sexual zeci de femei, inclusiv minore, a fost găsit vinovat de patru capete de acuzare de agresiune sexuală de către un juriu din Toronto duminică, potrivit CBC News, scrie Reuters.

Peter Nygard in masina politieiFoto: Cole Burston / Zuma Press / Profimedia

Nygard, în vârstă de 82 de ani, a fost judecat la Curtea Superioară din Ontario pentru cinci capete de acuzare de agresiune sexuală și o acuzație de schestrare forțată legate de incidente care au vut loc între anii 1980 și mijlocul anilor 2000.

El a fost achitat de un al cincilea cap de acuzare de agresiune sexuală și unul de sechestrare.

În timpul procesului de șase săptămâni, instanța a audiat mărturia a cinci reclamante care au spus că, într-o perioadă cuprinsă între sfârșitul anilor 1980 și aproximativ 2005, Nygard le-a atacat în apartamentul privat al clădirii sale de birouri din centrul orașului Toronto, a raportat CBC News.

Poliția canadiană l-a arestat pe Nygard la sfârșitul anului 2020, la cererea Statelor Unite, unde a fost acuzat că și-a folosit afacerile pentru a atrage femei și fete pentru a-l satisface pe el și pe asociații săi din punct de vedere sexual.

Poliția din Toronto și-a depus propriile acuzații împotriva lui aproximativ un an mai târziu.

Nygard se confruntă, de asemenea, cu acuzații de agresiune sexuală și reținere forțată în Manitoba și Quebec. În SUA se confruntă cu acuzații pentru nouă infracțiuni, inclusiv conspirație pentru crimă organizată, transportarea unui minor în scopul prostituției și trafic sexual prin forță, fraudă sau constrângere, a spus CBC News.