Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că au ucis „aproximativ 50” de luptători Hamas după ce a efectuat raiduri în ceea ce a numit „cartierul militar” din orașul Gaza - în apropiere de spitalul Shifa, potrivit Sky News.

Spitalul Al Shifa din GazaFoto: Dawood NEMER / AFP / Profimedia

Spitalul a fost subiectul multor dezbateri - Israelul susținând că Hamas a depozitat arme sub clădire pentru a maximiza eventualele victime civile - lucru pe care gruparea militantă îl neagă.

„Divizia 162 a operat în ultimele zile în centrul orașului Gaza, în zona cartierului militar al Hamas; forțele Brigăzii Givati au eliminat aproximativ 50 de teroriști”, se arată într-o actualizare a Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF).

În cadrul unui atac coordonat care a implicat infanterie, tancuri, geniști, forțe speciale și forțele aeriene, armata israeliană a declarat că „a lucrat pentru a curăța zona și a neutraliza infrastructura teroristă... inclusiv o vastă rețea de tuneluri subterane”.

De asemenea, IDF a declarat că a recuperat documente de informații militare aparținând Hamas.

Acesta a declarat că zona a fost „inima activităților de informații și operaționale” în care Hamas a planificat atacurile din 7 octombrie.

„Cartierul militar este format din baze teroriste strategice ale Hamas, inclusiv sediul central al serviciilor de informații și sediul central al antenelor aeriene”, a precizat aceasta.

Armata a afirmat că a găsit, de asemenea, o secție de poliție, birouri guvernamentale folosite de Hamas și un centru de antrenament pentru luptătorii săi.

Pe același subiect: