​Familia lui Shani Louk, tânăra germană care apărea inconstientă într-o camionetă a teroriștilor Hamas, critică autoritățile germane și susțin că nu fac nimic ca să o elibereze pe femeia despre care susțin că ar fi în viață, deși informațiile inițiale vorbeau că a fost ucisă.

Imaginea lui Shani Louk, pe o pancartă la un miting pro-IsraelFoto: Ronen Tivony / Zuma Press / Profimedia

„De ce reușește SUA să-și elibereze cetățenii capturați prin contactele cu Qatarul, iar Germania nu?”, întreabă rudele, pentru „Bild”, citate de Watson.de.

Mătușa lui Shani Louk, Orly Louk, și partenerul ei, Wilfried Gehr, acuză autoritățile germane că sunt „mototoale”.

„Ambasadele și Ministerul de Externe au fost active doar atunci când aveau nevoie de familiile germane ca figuranți pentru sesiunile foto și spectacolele politice ale lui Baerbock, Scholz și Seibert. Activitatea a fost afișată imediat doar pentru aparițiile cancelarului și ministrului de externe", spune Wilfried. Gehr. Apoi remarcă furios: „Poate că politicienii germani incompetenți, care se concentrează doar pe aparițiile lor, ar trebui să-l contacteze pe Franz Beckenbauer și DFB. Cu siguranță că au încă un contact mai bun cu Qatar, decât guvernul nostru”.

Pe lângă Qatar, Egiptul ar fi mediat și eliberarea recentă a ostaticilor Hamas. Luni seara, teroriștii au lăsat să plece două femei, de 79 și 85 de ani. Cu toate acestea, soții lor sunt încă ținuți ostatici.

Ce s-a întâmplat, relatări contradictorii

În presa românească, dar și înternațională, a apărut relatarea despre Shani Louk, o tânără germană, care ar fi fost torturată și ucisă în timpul atacurilor din 7 octombrie, din Israel. Imaginile au făcut înconjurul lumii, devenind un simbol al terorii Hamas.

Femeia de 22 de ani s-a numărat printre participanții la festivalul din Kibbutz Re'im, care sărbătoreau lângă granița cu Fâșia Gaza, când teroriștii și-au lansat atacul. Potrivit unor informații din presa germană, Shani Louk era chiar era organizatoarea festivalului rave, atacat de teroriștii Hamas, prin urmare fapta ar putea să nu fie cu victimă aleatorie, ci să aibă o componentă ideologică.

Într-unul dintre videoclipurile tulburătoare de la atacul de la festivalul Supernova, ea poate fi văzută întinsă, în spatele unei camionete. Fața ei este îndreptată în jos, picioarele îi sunt răsucite nefiresc. Teroriștii scuipă peste ea și apoi se întorc în Gaza, cu Shani Louk ca ostatică.

Iată cum relata Bild.de, din surse israeliene: O femeie zace inertă și pe jumătate goală în spatele unei camionete. Picioarele ei tatuate sunt răsucite, poartă cizme negre și are o rană care sângerează la cap. Luptătorii Hamas stau în jurul ei și aplaudă. După cum este acum clar, femeia văzută într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare este germana Shani Louk.

Shani a organizat festivalul de muzică împreună cu iubitul ei, ar fi relatat unchiul ei, pentru Bild.de. Apoi, ca mulți alții, ea a fost capturată de teroriști.

Adi Louk a scris pe X că e vorba de sora ei, Shani, cetățean german, care a fost răpită de Hama. Potrivit informațiilor de la Bild, familia provine din Ravensburg, landul Baden-Württemberg, dar fata locuiește cu mama lor, în Israel.

Mama lui Shani, Ricarda, s-a adresat publicului cu un filmuleț emoționant. Ea ține o poză cu fiica ei, în smartphone. „Ni s-a trimis un videoclip în care am putut-o vedea clar pe fiica noastră, inconștientă în mașina cu palestinienii.” Mama cerea ajutor și vești despre locul unde se află Shani.

Tom Weintraub Louk, un văr al lui Shani, ar fi recunoscut-o pe femeia agresată de Hamas după tatuajele și frizura ei. El ar fi spus inițial pentru Washington Post, potrivit Focus.de, că nu a primit încă nicio veste despre starea lui Shani. „Știm că a fost la petrecere, dar nu răspunde. Mai avem speranță”

Televiziunea germană, ZDF, relata la scurt timp: cetăţeana germană Shani Louk, care a fost răpită din Israel de radicalii islamici Hamas, este probabil în viaţă.. Mătușa și unchiul ei au susținut și ei acest lucru, într-o conversație cu ZDFheute. Ei se bazează pe contactele din Gaza. Ei explică, de asemenea, că a fost folosit în zonă cardul de credit al lui Shani.