Două persoane care locuiesc în regiunea pariziană și care sunt „susceptibile de a avea legături cu autorul atentatului” de la Bruxelles din 16 octombrie au fost prezentate luni unui judecător de instrucție la Paris, a aflat AFP de la Parchetul național antiterorist (Pnat).

Atac terorist în BruxellesFoto: Belga / ddp USA / Profimedia

Judecătorul va decide acum dacă aceștia trebuie să fie inculpați pentru asociere criminală în vederea comiterii de acte de terorism. Pnat a cerut ca aceștia să fie plasați în arest preventiv.

Investigațiile „continuă pentru a clarifica legătura (legăturile)” celor doi suspecți cu Abdesalem Lassoued, un tunisian radicalizat în vârstă de 45 de ani care a ucis doi suedezi când au venit să-și susțină echipa lor națională de fotbal.

Agresorul, care făcea obiectul unei cereri de extrădare din Tunisia de peste un an, a fost împușcat mortal de poliția belgiană la 17 octombrie.

În urma unor informații „transmise de autoritățile judiciare belgiene”, Pnat a deschis o anchetă la 17 octombrie 2023 privind asocierea criminală a unor infractori teroriști.

Joi, patru persoane „susceptibile de a avea legături cu autorul atacului” au fost arestate în Loire-Atlantique, Maine-et-Loire și în regiunea pariziană, a precizat Pnat. Doar două dintre ele au fost prezentate luni în fața unui judecător de instrucție. Ceilalți doi au fost eliberați din custodia poliției.