Un băiat de 13 ani din Londra a fost protagonistul unei scene demne de un film de acțiune: un polițist și-a chemat colegii înarmați după ce a crezut că vede asupra copilului o armă adevărată, potrivit Sky News.

Pistol roz cu apăFoto: Micha Klootwijk / Alamy / Alamy / Profimedia

Incidentul a avut loc în luna iulie, când un ofițer care patrula în cartierul Hackney din estul Londrei a confundat un pistol cu apă cu o armă adevărată.

Imediat a alertat mai multe echipaje de poliție, copilul fiind dărâmat de pe bicicletă și încățușat în timp ce ofițerii aveau armele ațintite spre el.

Băiatul de 13 ani a fost arestat pentru deținerea ilegală de armă de foc, dar ulterior a fost eliberat. Însă incidentul a provocat un val de indignare iar organizația Alianța pentru responsabilitate polițienească (APA) a condamnat ferm tratamentul la care a fost supus minorul.

Arma de foc s-a dovedit de fapt a fi un pistol cu apă, cu care s-a jucat în ziua respectivă cu fratele său mai mic.

Băiatul de 13 ani avea asupra sa două astfel de arme de jucărie: unul dintre pistoalele cu apă era albastru și alb, iar celălalt era roz și alb, a precizat APA.

Polițiști înarmați au fost trimiși la fața locului pentru posibilul incident cu o armă de foc.

  • „O dubă a poliției l-a izbit pe copilul de pe bicicletă, doborându-l la pământ.
  • El a fost înconjurat de ofițeri de poliție înarmați care și-au îndreptat armele de foc spre el și l-au arestat sub suspiciunea de a fi în posesia unei arme de foc.
  • El a fost arestat la fața locului la scurt timp după aceea, după ce mama lui a ajuns și a contestat ceea ce se întâmpla, dar și ea a fost tratată cu dispreț de către ofițeri atunci când le-a cerut acestora o explicație pentru comportamentul lor”, susține APA.

Familia copilului a văzut înregistrările video făcute cu camerele de corp ale ofițerilor cu ceea ce s-a întâmplat, iar reprezentanții poliției și-au cerut scuze pentru întâmplarea traumatizantă, dar au precizat că oamenii legii „trebuie să trateze toate armele de foc ca fiind reale și încărcate până la proba contrarie”.

O anchetă internă a Poliției Metropolitane a constatat că nu a fost comisă nicio abatere de către ofițerii implicați.