​Știrile Channel 12 publică imagini despre care spune că au fost surprinse de una dintre camerele sale din Netiv Ha'asara, îndreptate spre Fâșia Gaza, care arată un baraj de rachete lansat de lângă Spitalul al-Ahli.

Imagini surprinse de camera Channel 12Foto: Captura video

Armata israeliană a anunțat că a fost vorba de o rachetă eșuată trasă din Gaza de Jihadul Islamic Palestinian.

Imaginile publicate de Channel 12 vin să întărească această ipoteză.

Ministerul israelian de Externe a publicat ceea ce susține că este o convorbire interceptată între doi agenți Hamas, în care aceștia discută despre cum spitalul al-Ahli a fost lovit de o rachetă rătăcită trasă din Gaza.

Unul dintre militanții Hamas recunoaște că „pare că este muniția noastră, nu a israelienilor” și că a fost vorba despre o rachetă lansată dintr-un cimitir aflat în spatele spitalului.

Președintele american Joe Biden a susținut versiunea autorităților israeliene în cazul atacului de la spitalul din Gaza, comentând că Hamas, prin atrocitățile comise, este mai rău și decât ISIS.

„Am fost profund întristat și socat de explozia de la spitalul din Gaza. Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că aceasta a fost făcută de partea adversă, nu de voi”, a declarat peședintele american, în declarația alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

În atacul de la Spitalul din Gaza au murit peste 300 de persoane.