Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, s-a întâlnit sâmbătă în Qatar cu ministrul iranian de externe, unde au discutat despre atacul mortal al grupării militante palestiniene în Israel „și au convenit să continue cooperarea” pentru a atinge obiectivele grupării, a precizat Hamas într-un comunicat, citat de Reuters.

Ismail Haniyeh, liderul HamasFoto: Flickr

În timpul întâlnirii lor din capitala Qatarului, Doha, ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a lăudat raidul ca fiind o „victorie istorică” care a adus un regres ocupației israeliene a teritoriilor palestiniene.

Președintele Abbas spune că acțiunile Hamas nu îi reprezintă pe palestinieni

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat că acțiunile și politicile grupării islamiste Hamas nu reprezintă poporul palestinian, potrivit agenției oficiale de presă WAFA.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele venezuelean Nicolas Maduro, Abbas a mai spus că Organizația pentru Eliberarea Palestinei este "singurul reprezentant legitim al poporului palestinian", a precizat WAFA.

SUA presează Israelul să elaboreze o strategie pentru scenariul în care ar răsturna regimul Hamas din Gaza

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a făcut presiuni în privat asupra Israelului în ultimele zile pentru a-şi elabora o strategie concretă pentru scenariul în care îşi va îndeplini obiectivul declarat de a răsturna conducerea Hamas în Gaza, au declarat un oficial american şi un oficial israelian pentru The Times of Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu şi cercul său de apropiaţi au spus omologilor lor americani că Israelul nu a elaborat încă o astfel de strategie şi că se concentrează mai mult asupra obiectivului imediat de înlăturare a Hamas de la putere în Gaza, afirmă oficialul american