Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat duminică că un nou pachet de arme pentru Israel și Ucraina va fi semnificativ mai mare de 2 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Joe Biden Foto: Jacek Boczarski / AFP / Profimedia

Sullivan, într-un interviu acordat în cadrul emisiunii „Face the Nation" de la CBS, a declarat că președintele american Joe Biden va purta discuții intense cu Congresul SUA în această săptămână cu privire la necesitatea aprobării pachetului.

Lupta republicanilor de a alege un președinte pentru Camera Reprezentanților, după ce adepții liniei dure a partidului l-au înlăturat pe Kevin McCarthy în urmă cu aproape două săptămâni, a întârziat acțiunea privind legislația.

Biden a luat în considerare o cerere de buget care să grupeze ajutorul pentru Israel, Ucraina și, eventual, Taiwan, pentru a îmbunătăți șansele de a fi aprobat, pe fondul apelurilor unor republicani de a reduce banii pentru Kiev.

Întrebat dacă cererea va fi de 2 miliarde de dolari, Sullivan a spus: „Ei bine, cifra va fi semnificativ mai mare decât atât, dar, așa cum am spus, va include cu siguranță echipamentul militar necesar pentru a apăra libertatea, suveranitatea și integritatea teritorială în Ucraina și pentru a ajuta Israelul să se apere în lupta împotriva amenințării teroriste".