Imagini publicate de Hamas arată cum militanții țin în brațe copii israelieni în timpul masacrului de sâmbătă din kibuțul Holit, când gruparea s-a infiltrat în sudul Israelului. Clipul de propagandă vrea să sugereze că gruparea are compasiune pentru micuți.

Luptatori HamasFoto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Imaginile au fost înregistrate în timp ce militanți Hamas se infiltrau în Israel sâmbăta trecută, potrivit ziarului israelian The Jerusalem Post.

Videoclipul, care a fost postat pe un canal de Telegram al Hamas, a fost însoțit de mesajul: „Luptători Hamas, arătând compasiune pentru copii în mijlocul luptelor din kibuțul Holit în prima zi a Operațiunii Al-Aqsa Flood".

În timpul atacului Hamas asupra kibuțului Holit, treisprezece israelieni au fost uciși.

Înregistrarea video îi arată pe membrii Hamas care sunt înarmați ținându-i pe cei mici în timp ce stau în jurul unei mese.

Unul dintre ei împinge un cărucior în timp ce un copil plânge. Alții îi poartă în brațe pe copiii speriați, legănându-i și mângâindu-i pe spate.

De asemenea, un membru al Hamas pare să înfășoare un bandaj în jurul piciorului unui copil mic.

În alt clip, apare un copil zâmbitor care ține în mână un pahar cu apă.

În limba engleză, un bărbat îi spune copilului: „spune "bismillah" (în numele lui Allah)". Copilul repetă „bismillah".

"Yallah, bea", îi spune bărbatul copilului. Copilul apoi ia o înghițitură.

Peste 120 de ostatici în Gaza

Armata israeliană a declarat vineri dimineață că a confirmat că peste 120 de civili sunt ținuți ostatici în Gaza de către Hamas.

Presa a fost invitată marți să vadă cum arată Kfar Aza, comunitatea masacrată de Hamas, în timp ce soldații scoteau cadavrele victimelor din casele în care au fost ucise, potrivit i24News. Satul se află în apropierea graniței cu Fâșia Gaza.

Militarii au descoperit aproximativ 40 de bebeluși și copii morți, unii decapitați.

„Nu este un război, nu este un câmp de luptă. Vedeți bebelușii, mama, tatăl, în dormitoarele lor, în camerele lor de protecție și cum i-au ucis teroriștii. Este un masacru", a spus generalul-maior al IDF Itai Veruv.

Ulterior, ministerul israelian de Externe nu este în măsură „în acest stadiu” să confirme numărul celor „40 de bebeluși” și copii uciși în timpul masacrului comis sâmbătă de Hamas în kibbuțul Kfar Aza, în sudul Israelului, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Biroul lui Netanyahu publică imagini cu „bebeluşi ucişi şi arşi” de Hamas

Biroul de presă al premierului israelian Benjamin Netanyahu a publicat joi „fotografii îngrozitoare cu bebeluși uciși și arși de monștrii Hamas”, transmite CNN.

Netanyahu i-a arătat aceste imagini secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul vizitei sale la Ierusalim.

„Hamas este (o grupare) inumană. Hamas este ISIS”, se arată în postarea ce însoțește imaginile.

Cele trei fotografii arată trupurile carbonizate ale doi bebeluși și un altul plin de sânge.

În mesajul postat de biroul de presă se precizează că imaginile sunt unele dintre fotografiile pe care premierul Benjamin Netanyahu le-a arătat secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, în timpul vizitei sale de joi în Israel.