Sute de celebrități de la Hollywood au semnat joi o scrisoare deschisă în care condamnă „actele teroriste barbare” ale Hamas, soldate cu peste o mie de israelieni într-un atac fără precedent la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit AFP.

Gal GadotFoto: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Actrița „Wonder Woman” Gal Gadot, de origine israeliană, se numără printre cei peste 700 de semnatari ai scrisorii, care include vedete precum Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Michael Douglas și Jerry Seinfeld.

„Coșmarul israelienilor a devenit realitate atunci când teroriștii Hamas s-au infiltrat în orașele și satele israeliene”, se arată în scrisoarea publicată de Creative Community For Peace.

„Hamas a ucis și a luat ostatici bărbați, femei și copii nevinovați. Ei au răpit și au ucis sugari și bătrâni”, continuă documentul.

„Acesta este terorism. Este greșit. Nu există nicio justificare sau raționalizare pentru acțiunile Hamas. Acestea sunt acte barbare de terorism care trebuie să fie denunțate de toți”, se arată în comunicat.

Israelul a fost luat prin surprindere de atacul sângeros lansat la 7 octombrie de luptătorii mișcării islamiste palestiniene Hamas, care au răpit aproximativ 150 de persoane.

În Israel, peste 1.200 de persoane au fost ucise în acest atac, cel mai sângeros de la crearea statului israelian, în urmă cu 75 de ani.