Două manifestații pro-palestiniene care urmau să aibă loc joi la Paris au fost interzise prin ordin al prefectului poliției pariziene, Laurent Nunez, a anunțat marți seara Prefectura Poliției din Paris (PP), informează AFP.

Turnul EiffelFoto: Marc Bruxelle / Alamy / Alamy / Profimedia

Interdicția a fost impusă „având în vedere riscul de tulburare a ordinii publice”, a explicat prefectura. Cele două manifestații urmau să aibă loc în Place de la République la ora 18.00.

Unul dintre apelurile la manifestație a venit din partea „collectif national pour une paix juste et durable en Palestine” (colectiv național pentru o pace dreaptă și durabilă în Palestina), iar cel de-al doilea din partea asociației „France Palestine solidarité” (Franța Palestina solidaritate).

Cele două organizații, care îi susțin pe palestinieni, cer încetarea blocadei impuse de guvernul israelian asupra Gazei.

O serie de manifestații pro-palestiniene au fost deja interzise în mai multe orașe din țară, din cauza „riscului de tulburare a ordinii publice”, cum a fost cazul luni la Lyon.

Guvernul se teme că atacul Hamas asupra Israelului de sâmbătă și răspunsul Israelului de a bombarda Fâșia Gaza s-ar putea extinde în Franța. Franța are atât cea mai mare comunitate musulmană, cât și cea mai mare comunitate evreiască din Europa.