Joe Biden a declarat luni că este „probabil” ca „cetățeni americani să se numere printre cei ținuți ostatici de Hamas” și a precizat că administrația sa colaborează cu autoritățile israeliene pentru a obține eliberarea lor, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Chris Kleponis / UPI / Profimedia Images

Președintele american a anunțat, de asemenea, într-un comunicat de presă, că cel puțin 11 americani au murit în ofensiva grupării islamiste palestiniene, calificând vestea drept „sfâșietoare”.

„Nu este vorba de o tragedie îndepărtată”, a comentat democratul în vârstă de 80 de ani, referindu-se la „atâtea familii americane care suferă din cauza acestui atac, precum și la rănile provocate de mii de ani de antisemitism și de persecuție a poporului evreu”.

El a precizat că forțele de poliție au „sporit securitatea” în jurul locurilor în care se adună comunitatea evreiască din Statele Unite.

„În aceste momente de durere, poporul american este alături de poporul evreu. Ne amintim durerea de a fi atacați de teroriști în propria noastră curte, iar americanii din întreaga țară sunt uniți în fața acestor acțiuni oribile care au costat din nou vieți americane nevinovate”, a declarat președintele.

Statele Unite și Israelul sunt aliați „inseparabili”, iar Joe Biden a promis din nou, în declarația sa, să „se asigure că Israelul are tot ce-i trebuie pentru a se apăra”.

Hamas a amenințat luni că va executa ostaticii ca răspuns la atacurile israeliene.

Citește și:

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.