Fostul miliardar Sam Bankman-Fried a luat în considerare posibilitatea de a-l plăti pe fostul președinte american Donald Trump pentru a nu mai candida la alegerile prezidențiale din 2020, potrivit unor fragmente dintr-o carte care urmează să fie publicată duminică, transmite Reuters.

Donald TrumpFoto: Alex Brandon / AP / Profimedia

În fragmentele publicate deWashington Post, Michael Lewis, autorul cărții „Către infinit: Ascensiunea și căderea unui nou magnat” , spune că Bankman-Fried plănuia la acea vreme să dea între 15 și 30 de milioane de dolari senatorului republican Mitch McConnell pentru a-i elimina pe candidații "mai „trumpiști" din cursa pentru Senat.

„În altă ordine de idei, mi-a explicat, în timp ce avionul cobora în Washington, că analiza variantele legale prin care să-l plătească pe însuși Donald Trump ca să nu mai candideze la președinție", a scris Lewis.

„Echipa sa crease cumva un canal neoficial de legătură cu echipa lui Trump și se întorsese cu vestea nu teribil de cutremurătoare că Donald Trump ar putea avea într-adevăr prețul său: 5 miliarde de dolari. Sau cel puțin așa i-a spus echipa lui Sam", potrivit acestuia.

În fragmentele publicate nu se spune de ce Bankman-Fried, fondatorul bursei de criptomonede FTX, acum falimentară, nu a mers mai departe cu acest plan.

Mark Botnick, un purtător de cuvânt al lui Bankman-Fried, a refuzat să comenteze informația , în timp ce reprezentanții lui Trump nu au răspuns imediat la o solicitare de declarații din partea Reuters.

Bankman-Fried a pledat nevinovat la șapte capete de acuzare pentru fraudă și conspirație, care decurg din prăbușirea bursei de criptomonede în noiembrie 2022. El se confruntă cu o pedeapsă maximă prevăzută de lege de 110 ani de închisoare, dar sentința va fi stabilită de judecătorul care se ocupă de caz pe baza unei serii de factori, iar el va primi probabil mult mai puțin.

Lansarea cărții lui Lewis coincide cu începerea, săptămâna aceasta, a procesului de fraudă al lui Bankman-Fried.