„Nici violator, nici prădător”: inculpat din 2020 pentru viol și agresiune sexuală, după acuzațiile aduse de actrița Charlotte Arnould, actorul Gérard Depardieu a denunțat un „linșaj” orchestrat de „instanța presei”, relatează AFP.

Gerard DepardieuFoto: Somer / Abaca Press / Profimedia Images

"Nu mai pot consimți la ceea ce aud, la ceea ce am citit despre mine de câteva luni. Credeam că nu-mi pasă, dar nu, de fapt nu. Toate astea mă afectează. Și mai rău, mă ucid" , scrie actorul în vârstă de 74 de ani într-o scrisoare deschisă publicată în secțiunea de opinie a ziarului Le Figaro.

Acest text lung, asemănător unei poezii, constituie primul discurs al actorului francez de la apariția, în primăvară, a unor noi mărturii împotriva lui de către Médiapart.

„Niciodată, niciodată nu am abuzat o femeie”, a scris el.

Fără să o numească, Gérard Depardieu o atacă pe Charlotte Arnould, actrița care a depus plângere împotriva lui pentru două violuri în 2018.

Potrivit lui, "O femeie a venit prima dată la mine acasă, mergând ușor, intrând în camera mea de bunăvoie. Ea spune astăzi că a fost violată acolo".

„Nu a existat niciodată constrângere, violență sau protest”, asigură el.

„Dacă, gândindu-mă să trăiesc intens prezentul, am rănit sau șocat pe cineva, nu m-am gândit niciodată să fac vreun rău și vă rog să mă iertați că mă comport ca un copil care vrea să amuze”, scrie actorul care insistă că nu este „nici un violator, nici un prădător”.

„La tribunalul mass-media, la linșajul care mi-a fost rezervat, am doar cuvântul meu să mă opun”, conchide el.

Gérard Depardieu a fost pus sub acuzare pe 16 decembrie 2020 pentru „viol” și „agresiune sexuală” după ce actrița a depus plângere în care denunța două violuri în locuința pariziană a vedetei la sfârșitul lunii august 2018. În vara lui 2020, ancheta, închisă prima dată de parchetul din Paris în iunie 2019, a fost redeschisă.

În aprilie, Médiapart a dezvăluit mărturiile a 13 femei care îl acuzau pe Gérard Depardieu de violență sexuală. Parchetul din Paris a indicat la momentul acestor dezvăluiri că „nu a primit nicio plângere nouă până în prezent”. Procuratura a mai precizat că ancheta deschisă în iulie 2020 în urma plângerii acestei actrițe continuă.