Curtea Supremă de Casație a anulat pedeapsa de închisoare pe viață aplicată Margaretei Buffa, în vârstă de 34 de ani, originară din România, judecată că în complicitate cu Carmelo Bonetta a ucis-o în 2019 pe Nicoletta Indelicato, în vârstă de 25 de ani, tot de origine română, scrie portalul italian de știri Today. Tânăra a fost înjunghiată de 12 ori, arsă parțial și îngropată.

atac cu cutitulFoto: blickwinkel / Alamy / Alamy / Profimedia

Nicoletta Indelicato a fost ucisă în noaptea de 16 spre 17 martie în 2019, în Sant’Onofrio.

Cei trei protagoniști ai poveștii, toți români, erau prieteni: cele două fete fuseseră adoptate în copilărie de niște familii din Marsala. Motivul crimei nu a fost încă pe deplin clarificat, deși se pare că acesta ar fi legat de gelozie și resentimente. Nicoletta Indelicato ar fi avut un scurt flirt cu Bonetta, care între timp devenise iubitul Margaretei. Carmelo Bonetta, în vârstă de 39 de ani, care a mărturisit crima, a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Casație în aprilie 2022 la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Nicolettei Indelicato.

Bonetta le-a spus anchetatorilor că s-a ascuns în portbagajul mașinii în care Margareta a dus-o pe Nicoletta în cartierul Sant'Onofrio și că a sărit afară, cu cuțitul în mână, când prietena sa a oprit mașina. Ulterior, însă, a adăugat că a înjunghiat-o pe victimă doar de trei ori. Celelalte răni de cuțit ar fi fost făcute de Buffa.

Margareta Buffa, însă, ar fi spus că nu a participat la crimă, că a leșinat după primul atac de cuțit.

Motivele anulării pedepsei de către Curtea Supremă încă nu sunt cunoscute.