Cu scopul de a ajunge la un public mai tânăr prin intermediul unui parteneriat cu Pokemon, muzeul Van Gogh a reușit să atragă mulțimi de colecționari care s-au luptat pentru a obține un card cu Pikachu purtând o pălărie gri din fetru, inspirat din autoportretul pictorului olandez, relatează AFP.

coada la magazinul de suveniruri al muzeului Van Gogh pentru articole PokemonFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tablou cu Pikachu purtand pălărie similară cu cea purtată de Van Gogh în autoportretul său / FOTO Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jocul de cărți cu aceste creaturi ficționale, lansat în Japonia în 1996, a revenit în atenția publicului ducând la creșterea prețurilor și chiar incidente.

Cardul „Pika-Portret” este oferit vizitatorilor cu vârsta de 6 ani și peste „în funcție de disponibilitate” și cu condiția ca aceștia să participe la o „căutare” și să răspundă la întrebări, potrivit muzeului care în acest an sărbătorește a cincizecea aniversare.

Este disponibil și în magazinele oficiale Pokémon din Marea Britanie, SUA și Canada. Dar compania a indicat vineri pe contul său al platformei X, ex-Twitter, că „din cauza cererii masive, toate produsele noastre din această colecție s-au epuizat” și că lucrează la o soluție.

Imagini difuzate pe rețelele de socializare au arătat o mulțime de vizitatori adulți împingându-se încercând să cumpere afișe sau articole vestimentare pe care au fost printate imagini Pokémon inspirate din lucrările maestrului olandez.

Unii oameni vor să cumpere produse disponibile în număr limitat, cu o cerere mare pentru a le putea vinde ulterior la un preț mai mare.

„Comportamentul regretabil al unui număr mic de vizitatori în prima zi de colaborare nu a fost anticipat”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al muzeului, care a asigurat sâmbătă că a garantat rapid siguranța tuturor și nu au avut probleme similare ulterior.

Muzeul limitează acum achizițiile la câte un exemplar din fiecare articol de persoană, care în curând va fi „disponibil în magazinul online (...) în limita stocului”.

XXX