Un bărbat a murit și o persoană a ajuns la spital sâmbătă în Australia după ce o balenă a lovit și răsturnat barca în care se aflau pntru o partidă de pescuit, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters.

Balenă cu cocoașăFoto: Dreamstime.com

Poliția a declarat că un bărbat a fost scos inconștient din Botany Bay, în largul coastei Sydney, și a murit ulterior, în timp ce celălalt a fost dus la spital în stare stabilă, a precizat poliția.

„O balenă a fost implicată, cine s-ar fi gândit că s-ar fi întâmplat așa ceva, este teribil de tragic", a declarat ministrul poliției din New South Wales, Yasmin Catley.

Ministrul de stat al serviciilor de urgență Jihad Dib a declarat că a fost „un accident absolut ciudat".

Este probabil ca barca „să fi lovit sau să fi fost lovită de o balenă care a ieșit din apă, ceea ce a făcut ca barca să se încline, aruncându-i pe ambii bărbați", a precizat poliția într-un comunicat. Autoritățile nu au identificat specia balenei.

Litoralul extins al Australiei găzduiește 10 specii mari și 20 de specii mai mici de balene. În timp ce decesele cauzate de balene în regiune sunt rare, Australia și Noua Zeelandă, țara vecină, sunt puncte fierbinți pentru eșuarea în masă a balenelor pe plaje.

Opt danezi au fost salvați în iunie, când barca lor cu pânze s-a răsturnat în Oceanul Pacific după o coliziune cu una sau două balene. (Sursă foto Dreamstime)