Un elev în vârstă de 14 ani, înarmat cu două cuţite, a înjunghiat trei profesori şi doi elevi joi într-o şcoală din sudul Spaniei, după care a fost arestat, a anunțat poliția spaniolă, potrivit Reuters și News.ro.

politia spaniolaFoto: iego Radames/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adolescentul a lovit cu cuţitul cinci persoane, la scurt timp după începerea orelor, într-o şcoală de la Jerez de la Frontera, în Andaluzia, a anunţat, la faţa locului, un purtăror de cuvânt al poliţiei, Adrian Dominguez.

„Poliţia l-a localizat pe suspect la etajul trei. El avea asupra sa cele două cuţite folosite în atacarea a trei profesori şi doi elevi!”, a declarat el.

Suspectul a fost arestat şi condus la un comisariat.

Purtătorul de cuvânt nu a fost în măsură să dea detalii despre gravitatea rănilor. Însă presa spaniolă scrie că un profesor se afla în stare gravă după ce a fost atins la un ochi, iar celelalte victime au fost rănite uşor.

Părinţi îngrijoraţi s-au strâns în faţa şcolii încercuite de poliţie, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea spaniolă.

„A fost devastator şi dramatic, pentru că toţi părinţii se aflau în afara şcolii şi voiau să poată să-şi strângă copiii în braţe”, a declarat presei primărița din Jerez de la Frontera, Maria José Garcia-Pelayo.

Ea a precizat că elevul a fost imobilizat de către profesori. Autoritățile spaniole nu au oferit deocamdată informații privind un posibil mobil al elevului.