Autoritățile germane au efectuat miercuri raiduri în zeci de locații din întreaga țară după ce ministrul de interne Nancy Faeser a interzis un grup de extremă dreapta acuzat de răspândirea ideologiei naziste, transmite Reuters.

Politia germanaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Profimedia

Sediul central al grupului „Artgemeinschaft", precum și 26 de locuințe în care stau 39 de membri au fost percheziționate la primele ore ale dimineții în 12 state, a precizat ministerul de interne într-un comunicat.

„Aceasta este încă o lovitură dură împotriva extremismului de dreapta și împotriva piromanilor intelectuali care continuă să răspândească ideologiile naziste până în ziua de azi", a declarat Faeser.

„Acest grup extremist de dreapta a încercat să nască noi dușmani ai Constituției prin îndoctrinarea dezgustătoare a copiilor și tinerilor".

Luna aceasta, autoritățile germane au interzis un alt grup neonazist, „Hammerskins Deutschland", cu origini în Statele Unite, și au percheziționat locuințele a 28 de membri, după o investigație care a durat mai mult de un an, în cooperare cu oficiali americani.