Ciobănescul german al preşedintelui Biden, Commander, a atacat din nou un membru al personalului Secret Service, au declarat marţi oficialii, cel mai recent incident dintr-un tipar de comportament similar care datează de aproape un an, transmite CBS News.

Joe Biden cu câinele său, CommanderFoto: White House / Zuma Press / Profimedia

Un ofiţer în uniformă al Secret Service „a intrat în contact" cu Commander, în vârstă de 2 ani, luni, în jurul orei 20.00, la Casa Albă, „şi a fost muşcat", a confirmat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi.

Ofiţerul a fost tratat de personalul medical de la Casa Albă. Nu au fost furnizate alte detalii.

Acest lucru vine după ce aproape 200 de pagini de documente federale redactate, publicate în iulie, au descris alte 10 presupuse atacuri ale câinelui asupra ofiţerilor şi agenţilor Secret Service, datând din octombrie 2022. Niciuna dintre rănile suferite de victime nu a fost gravă, se arată în documente.

Într-un incident din 26 octombrie 2022, potrivit e-mailurilor Secret Service, un ofiţer Secret Service anonim a scris că Commander „a venit la atac" asupra sa în prezenţa Primei Doamne Jill Biden.

Ofiţerul a spus că prima doamnă „nu a putut recăpăta controlul asupra lui Commander (...) Cred că este doar o chestiune de timp până când un agent/ofiţer va fi atacat sau muşcat".

Într-un alt incident, pe 11 decembrie 2022, un agent a fost muşcat de două ori în Grădina Kennedy de la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui Biden, după ce câinele a fost scos din lesă, potrivit emailurilor.

Preşedintele s-a arătat îngrijorat pentru agent, se arată în emailuri, care a fost tratat de personalul medical de la Casa Albă şi a putut să-şi termine tura.

Preşedintele şi Prima Doamnă sunt incredibil de recunoscători Serviciului Secret şi personalului de la Reşedinţa Executivă pentru tot ceea ce fac pentru a-i menţine pe ei, familia lor şi ţara în siguranţă".

Commander a fost dăruit soţilor Biden când era doar pui, în decembrie 2021, după moartea ciobănescului lor german Champ la începutul aceluiaşi an.

În acelaşi an, celălalt ciobănesc german al lui Biden, Major, a fost mutat în Delaware pentru a locui cu prieteni ai soţilor Biden, după ce a fost, de asemenea, implicat în mai multe incidente de muşcături la Casa Albă. (News.ro)