Donald Trump și companiile familiei sale au fost găsiți marți responsabili de fraudă în procesul civil intentat de procurorul general al statului, Letitia James, care îl acuză pe fostul președinte american că și-a umflat ilegal activele și valoarea netă, potrivit Reuters.

Donald Trump in instantaFoto: Seth Wenig / UPI / Profimedia

Decizia a fost emisă de judecătorul Arthur Engoron de la tribunalul statului New York din Manhattan.

James l-a dat în judecată pe Trump în septembrie 2022, acuzându-l pe acesta că a mințit timp de un deceniu cu privire la valoarea activelor și la valoarea sa netă pentru a obține condiții mai bune la credite bancare și asigurări. Fapte similare au fost imputate și Organizației Trump.

Ea a declarat că Trump și-a umflat valoarea netă cu până la 2,23 miliarde de dolari și, după o măsurătoare, cu până la 3,6 miliarde de dolari, în declarațiile financiare anuale date băncilor și asigurătorilor.

Procurorul general a spus că printre activele ale căror valori au fost umflate se numără proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago din Florida, apartamentul său de lux din Trump Tower din Manhattan, precum și diverse clădiri de birouri și terenuri de golf.