Reprezentantul Coreei de Nord la Națiunile Unite a avertizat marți că peninsula coreeană se află „în pragul unui război nuclear”, în special din cauza „acțiunilor nesăbuite” ale Statelor Unite, potrivit AFP.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază lungă de acțiuneFoto: Ahn Young-joon / AP / Profimedia

„Situația militară din peninsula coreeană și din jurul acesteia se îndreaptă spre marginea unui război nuclear”, a avertizat ambasadorul Phenianului la ONU, Kim Song, într-un discurs în fața Adunării Generale a ONU, în care a atacat politica Washingtonului în Asia de Nord-Est.

Atacând politica Washingtonului în Asia de Nord-Est, reprezentantul Republicii Populare Democrate Coreene, denumirea oficială a Coreei de Nord, a denunțat o „situație actuală periculoasă (care) este din vina Statelor Unite, care caută să-și desăvârșească prin toate mijloacele ambiția hegemonică, supraestimându-și puterea”.

Pentru reprezentantul regimului comunist al lui Kim Jong Un, „responsabilitatea aparține, de asemenea, forțelor conducătoare ale „Republicii Coreea” (Coreea de Sud, n.r.) care caută să impună flagelul unui război nuclear împotriva națiunii (noastre)”.

Seulul ar fi „obsedat de supunerea voluntară față de Statele Unite și de confruntarea fratricidă”, a conchis diplomatul nord-coreean.