O agenție de planificare familială din Franța a lansat o campanie prin care îi încurajează pe tineri să vorbească despre sex, inspirată de serialul britanic Sex Education, relatează BBC.

Asa Butterfield si Emma Mackey Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Le Planning Familial a declarat că își promovează linia de asistență gratuită cu Netflix, ca parte a „luptei pentru accesul tuturor la educație sexuală”.

Afișe care detaliază întrebări inspirate de serial, dar puse de tineri cu vârsta între 15 și 25 de ani, pot fi găsite în orașele franceze, se arată în comunicat.

Al patrulea și utlimul sezon al serialului Sex Education a fost lansat pe Netflix săptămâna trecută.

Acesta îl urmărește pe Otis (Asa Butterfield) care, încurajat de Maeve (Emma Mackey), ajunge să conducă o auto-proclamată clinică de terapie sexuală în școală.

Serialul Netflix a fost lăudat pe scară largă pentru onestitatea, diversitatea și reprezentarea subiectelor dificile.

În Franța, educația sexuală a devenit obligatorie în 2001. Dar Le Planning Familial spune că tinerii au întrebări și au puține răspunsuri.

Organizația a spus că aceatsă colaborare vine „într-un moment în care accesul la informații inclusive și de încredere despre sex este în pericol”.

Sarah Durocher, președintele Le Planning Familial, a declarat că serialul a fost o sursă de informații și inspirație în ceea ce privește întrebările pe care tinerii le-au adresat serviciului.

Afișele – publicitare „La Hotline Sex Education” – evidențiază cinci exemple de întrebări inspirate din serial, inclusiv „Este preludiul sex?”, „De unde știu dacă îmi plac băieții sau fetele?” și „Este contracepția numai pentru fete?”

Sloganul său spune: „Este ultimul sezon, dar educația sexuală continuă”.