Preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat sâmbătă că va lua serios în considerare o vizită în Coreea de Sud, ca parte a eforturilor de a sprijini pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană, potrivit agenţiei sud-coreene de știri Yonhap, preluată de Reuters și Agerpres.

Xi JinpingFoto: Sheng Jiapeng / Xinhua News / Profimedia Images

Separat, televiziunea CCTV (China Central Television) a relatat că Xi Jinping i-a declarat sâmbătă prim-ministrului coreean Han Duck-soo că Beijingul este dispus să promoveze un parteneriat strategic între cele două ţări.

Xi, care nu a mai vizitat Coreea de Sud din 2014, a discutat cu Han în oraşul Hangzhou, din estul Chinei, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Asiatice.

Angajamentul faţă de cooperare intervine înaintea discuţiilor trilaterale programate la Seul pe 26 septembrie, între oficiali de rang înalt din China, Japonia şi Coreea de Sud, menite să deschidă calea spre primul summit între liderii celor trei state după patru ani.

Potrivit agenției Yonhap, Xi i-a spus lui Han că ar saluta un astfel de summit la un moment oportun şi va lua serios în considerare o vizită în Coreea de Sud.