Bogatul oraș costier Portofino va deveni primul loc din Italia care va denumi o stradă după fostul premier Silvio Berlusconi, care a murit în iunie, după ce autoritățile locale au aprobat propunerea printr-o procedură accelerată, relatează Reuters.

Silvio BerlusconiFoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

În mod normal, în Italia trebuie să treacă 10 ani de la un deces înainte ca cineva să primească o astfel de onoare, dar în acest caz a fost aplicată o excepție, deoarece Berlusconi a fost considerat unul dintre acei „oameni care au slujit în mod deosebit națiunea”, a informat ziarul regional Il Secolo XIX.

Strada urmează să fie redenumită pe 14 octombrie, la câteva săptămâni după ziua de de naștere a lui Berlusconi, care ar fi împlinit 87 de ani pe 29 septembrie.

„Va avea loc o mică ceremonie, de comun acord cu familia și în special cu cetățeanul local Pier Silvio (Berlusconi)”, a declarat primarul din Portofino, Matteo Viacava, pentru Il Secolo XIX.

Pier Silvio Berlusconi, care conduce afacerea de familie TV MFE-MediaForEurope MFEB.MI, are o vilă în oraș.

Strada aleasă este una pietonală pe care Berlusconi obișnuia să se plimbe când își vizita propria vilă din oraș, proprietate care acum este deținută de grupul de modă Dolce & Gabbana.

Citește și: