Patru membri ai unei echipe grecești de căutare și salvare au murit într-un accident rutier în Libia, iar alți 15 au fost răniți, a anunțat duminică ministrul sănătății al guvernului libian, relatează Reuters și AFP.

Libia, după inundațiile catastrofale Foto: Ricardo Garcia Vilanova / AP / Profimedia

„Accidentul oribil” s-a produs în timp ce echipa grecească se afla în drum de la Benghazi la Derna, a declarat ministrul sănătății din Estul Libian, Othman Abdeljalil, în timpul unei conferințe de presă în orașul devastat de inundații.

"Echipa era formată din 19 membri. Patru dintre ei au murit, iar ceilalți cincisprezece au fost răniți. Opt sunt în stare stabilă, iar ceilalți șapte în stare critică", a spus ministrul.

Accidentul s-a produs când vehiculul echipei grecești a intrat în coliziune cu o mașină în care se afla o familie libiană, trei dintre membrii acesteia au murit și alți doi au fost grav răniți, a adăugat ministrul.

Mai multe țări au trimis echipe de căutare și salvare după potopul care a ucis peste 11.000 de persoane.

Bilanţul victimelor inundaţiilor devastatoare din oraşul Derna, situat pe coasta de est a Libiei, a crescut la cel puţin 11.300 de morţi, potrivit unui raport al ONU publicat sâmbătă, în timp ce eforturile de căutare continuă, scrie CNN.