O fetiță de 5 ani a murit sâmbătă, după ce un avion militar s-a prăbușit în apropiere de Torino, în nordul Italiei, în timpul unui exercițiu de antrenament, au declarat autoritățile, relatează Reuters și AFP.

masina in care se afla familia a fost lovita de un fragment desprins din avionul care s-a prabusit in ItaliaFoto: Matteo Secci / AP / Profimedia

Accidentul s-a produs când un avion MB-339 s-a precipitat spre sol în timpul decolării. Pilotul a putut să se ejecteze, dar, potrivit site-ului cotidianului La Repubblica, o parte incandescentă a avionului s-a desprins și a lovit mașina în care se afla fata.

Aceasta din urmă venise împreună cu părinții săi să urmărească avioanele Forțelor Aeriene Italiene care se pregăteau pentru un zbor planificat pentru ziua următoare, dar care a fost anulat în urma accidentului.

Fratele său, în vârstă de nouă ani, a fost grav rănit, în timp ce cei doi părinți ai săi și pilotul au fost și ei răniți, însă niciunul dintre ei nu era în stare gravă, potrivit relatărilor presei.