Un bărbat care a emigrat din România în anii 80 în Austria a recurs la o formă extremă de protest împotriva xenofobiei într-un parc din Klagenfurt, aflat în sudul țării, potrivit cotidianul austriac 5Min, citat de Libertatea.

Orașul austriac KlagenfurtFoto: DreamsTime

„Mă simt ca un gunoi”, a declarat Tristan (nume fictiv ales de cotidianul austriac pentru protejarea identității protestarului) un bărbat care a fugit de regimul Ceaușescu în anii 80 și a încercat să își găsească un rost în viață în Austria, unde a primit cetățenie între timp.

Tristan spune că a avut de suferit de-a lungul timpului din cauza originilor sale. Susține că duce o viață bună în Austria, dar comentariile rasiste l-au făcut să răbufnească.

„Cu timpul, din păcate, te obișnuiești cu ura, dar vine un moment în care nu mai poți suporta”, a spus Tristan pentru 5Min.

Bărbatul a povestit că picătura care a umplut paharul a fost o ceartă cu vecinii săi. Aceștia s-ar fi simțit jigniți de faptul că asculta muzică românească și că a pus steagul României în fața locuinței sale, pe care l-ar fi luat vecinii și aruncat la gunoi.

„Așa cum steagul a fost aruncat la gunoi, așa mă simt și eu ca un gunoi. Am fost hărțuit atât de mult timp încât am ajuns la spital", a mai povestit Tristan.

Bărbatul susține că este hotorât să continue protestul împotriva xenofobiei și a urii. „Sunt hotărât să merg până la capăt. Rasismul trebuie să ia sfârșit și pentru asta sunt aici”. (sursă foto Dreamstime)