Indignare în Spania, după ce tribunalul din Madrid a decis să îl elibereze pe bărbatul în vârstă de 25 de ani, orginar din România, arestat pentru agresarea sexuală a unei jurnaliste, relatează La Razon.

Centrul MadriduluiFoto: Dreamstime.com

Decizia magistratului de a-l elibera pe tânărul de 25 de ani care a atins posteriorul jurnalistei Isa Balado în timp ce era în direct la televiziunea pentru care lucrează a stârnit ample dezbateri în Spania.

Judecătoarea nu a luat nicio măsură preventivă în acest caz care a fost mediatizat amplu și în presa internațională.

Magistratul și-a explicat decizia de a-l elibera pe bărbat argumentând că nu a existat „o situație de risc, urgență, violență sau intimidare față de victimă, pe care nu o cunoștea la momentul evenimentelor".

Procurorul ceruse un ordin de restricție de 300 de metri și interdicția de a comunica prin orice mijloace cu Isa Balado.

Lăsarea în libertate a bărbatului a provocat indignare, dar pe rețelele de socializare a apărut și un scenariu-șoc potrivit căruia totul a fost pus la cale chiar de jurnalistă împreună cu fostul iubit, nimeni altul decât agresorul, potrivit EDATV.

Bănuielile au apărut după ce pe internet au început să circule fotografii ale jurnalistei cu un bărbat care seamănă foarte mult cu românul acuzat inițial de agresiune sexuală.

EDATV a precizat că se solidarizează cu Isa Balado și condamnă agresiunea sexuală.

Român arestat pentru agresiune sexuală

Poliția din Spania a arestat marți un bărbat de naționalitate română pentru agresarea sexuală a unei jurnaliste, după ce acesta i-a atins posteriorul în timp ce ea era în direct, acțiunile bărbatului stârnind indignarea miniștrilor.

Incidentul a avut loc în momentul în care Spania este implicată într-o dezbatere asupra sexismului după ce președintele federației de fotbal a Spaniei, Luis Rubiales, a sărutat-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso, fără voia ei, după câștigarea Cupei Mondiale.

Scandalul s-a transformat într-o mișcare „Me Too”, care a crescut într-o națiune din ce în ce mai intolerantă la atitudinile macho.

Marți, Isa Balado relata despre un jaf în Madrid, când un bărbat s-a apropiat de ea din spate și i-a atins fundul înainte de a o întreba pentru ce canal de televiziune lucra.

Balado a explicat că se afla în mijlocul unei transmisiuni în direct și a încercat să își continue reportajul, dar gazda - Nacho Abad - a insistat să-l pună pe bărbat în fața camerei. Ea l-a confruntat pe bărbat, spunându-i că a încercat să-și facă treaba.

În timp ce se îndepărta, el i-a atins ușor capul. Bărbatul a continuat să zăbovească pe stradă și s-a apropiat din nou de ea, spunând că a auzit acuzațiile ei și că ar trebui să „spună adevărul”.

Balado a cerut să fie întreruptă transmisiunea pentru că nu a vrut să-i acorde mai multă atenție bărbatului. (sursă foto Dreamstime)