Rusia a anunțat joi expulzarea a doi diplomați americani, acuzați că au acționat ca agenți de „legătură” pentru un fost angajat rus arestat la începutul anului și suspectat că ar fi transmis informații despre conflictul din Ucraina către Statele Unite, potrivit AFP.

Lynne TracyFoto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrivit Ministerului rus de Externe, cei doi diplomați expulzați sunt primul și al doilea secretar al ambasadei SUA la Moscova, Jeffrey Sillin și David Bernstein.

Ei „trebuie să părăsească teritoriul rus în termen de șapte zile”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Cei doi diplomați „au desfășurat activități ilegale prin legătura cu un cetățean rus, Robert Chonov, acuzat de cooperare confidențială cu un stat străin” și căruia „i-au fost încredințate sarcini în schimbul unei remunerații financiare cu scopul de a submina securitatea națională a Rusiei”, a acuzat ministerul.

Ambasadoarea americană la Moscova, Lynne Tracy, a fost convocată joi la Ministerul rus de Externe și informată cu privire la această decizie, potrivit aceleiași surse.

„Activitățile ilegale ale misiunii diplomatice americane, inclusiv amestecul în afacerile interne ale țării gazdă, sunt inadmisibile”, a precizat diplomația rusă.