Echipa de securitate a liderului nord-coreean Kim Jong Un a petrecut câteva minute dezinfectând fotoliul pe care s-a aşezat acesta în timpul summitului cu preşedintele rus Vladimir Putin, a relatat joi cotidianul rus Kommersant, preluat de Reuters și Agerpres.

Kim Jong Un la întrevederea cu Vladimir PutinFoto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

O filmare publicată de ziar arată un oficial de securitate nord-coreean cu mănuşi albe curăţând riguros fotoliul negru pregătit pentru Kim şi stropind în jur cu o substanţă neidentificată.

Nord-coreeanul stropeşte cu un spray şi şterge cu cârpa şezutul fotoliului, braţele, picioarele şi chiar şi zona din jur, în timp ce un bodyguard de la Kremlin îl urmăreşte uşor amuzat.

Un alt agent de securitate nord-coreean pare să-i dea un fel de ordin celui care realizează operaţiunea de dezinfectare. Nu este clar ce anume i s-a cerut.

„Fotoliul s-a dovedit a fi un subiect de cea mai înaltă preocupare pentru partea nord-coreeană”, a scris corespondentul Kommersant pentru Kremlin, Andrei Kolesnikov.

„Apoi, un angajat nord-coreean a şters fotoliul pregătit pentru Kim Jong Un fără încetare timp de câteva minute, purtând mănuşi albe; judecând după miros, l-a dezinfectat”, a mai relatat Kommersant, unul din principalele ziare din Rusia.

„La urma urmei, pentru ei este o chestiune de viaţă şi de moarte, nu şi pentru liderul lor”, a conchis ziarul.

La convorbirile la nivel înalt de miercuri din Extremul Orient rus, Vladimir Putin şi Kim Jong Un au discutat chestiuni militare, despre războiul din Ucraina şi despre posibilul ajutor rus pentru programul de sateliţi al Coreei de Nord.

CITEȘTE ȘI: