Cel puțin 56 de persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu uriaş izbucnit într-un imobil de locuințe din capitala vietnameză Hanoi, a anunțat miercuri poliția, potrivit AFP.

Zeci de morți după un incendiu uriașFoto: STR / AFP / Profimedia

„Un număr de 56 de persoane au murit, iar 37 au fost rănite”, a precizat poliția vietnameză într-un comunicat.

Dintre cele 56 de persoane decedate, 39 au fost identificate până acum, conform aceleiași surse.

Potrivit agenției oficiale de presă Vietnam News Agency, alte zeci de persoane au fost salvate din incendiu și transportate la spital.

Incendiu a izbucnit marţi noaptea, iar un prim bilanţ al autorităţilor consemna că 54 de victime au fost transportate la spitale, dar printre acestea se numără „zeci de morţi”, scrie Agerpres citând DPA. Presa de stat vietnameză a confirmat ulterior că sunt peste 50 de răniţi, inclusiv copii.

Autorităţile se tem că bilanţul s-ar putea agrava. În imobilul cu zece etaje din districtul Thanh Xuan locuiau circa 150 de oameni şi nu se ştie câţi dintre aceştia erau acasă în timpul incendiului.

Focul a izbucnit probabil la parter, chiar înainte de miezul nopţii, din cauze încă necunoscute, şi a fost deja stins.

Imaginile video arătau că blocul este situat pe o alee îngustă, iar pompierii au fost nevoiţi să escaladeze faţada pentru a pătrunde în unele locuri. Balcoanele erau închise cu gratii, iar o femeie din cartier a declarat agenţiei France Presse că locatarii nu aveau pe unde să iasă, deoarece nu existau căi de evacuare.

AFP menţionează că în ultimii ani au avut loc în Vietnam mai multe incendii grave, ceea ce pune la îndoială aplicarea unor reguli elementare de securitate. Un incendiu dintr-un bar din metropola Ho Şi Minh din sud s-a soldat anul trecut cu 32 de morţi.