Fostul secretar de stat Hillary Clinton se întoarce marți la Casa Albă pentru a vorbi la un eveniment artistic în ceea ce va fi prima ei apariție publică la reședința prezidențială din SUA de la pierderea alegerilor din 2016 în fața lui Donald Trump, relatează Reuters.

Hillary ClintonFoto: David Zorrakino / Zuma Press / Profimedia

Clinton va participa la eveniment împreună cu prima doamnă, Jill Biden, pentru a celebra laureații Praemium Imperiale, laureați ai unui premiu mondial pentru arte acordat de Asociația de Artă din Japonia pentru realizările de-a lungul unei vieți în domeniul artelor.

Fostă senatoare și Prima Doamnă a SUA, Clinton, democrată, a fost prima femeie care a fost nominalizată drept candidat la președinție de către un partid politic important din SUA.

De asemenea, ea a fost diplomat în madantul lui Barack Obama.

Beneficiarii premiului pentru arte au fost sărbătoriți pentru prima dată la Casa Albă de către președintele Bill Clinton și Hillary Clinton în 1994.

Deși a petrecut mult timp la Casa Albă în timpul administrației Obama, Hillary Clinton nu s-a întors niciodată în cei patru ani de mandat ai republicanului Trump.

Odată cu venirea lui Joe Biden la Casa Albă în 2021, Clinton s-a întors, dar nu pentru a face observații publice. Ea a participat la o cină pentru a o sărbători pe Angela Merkel, care era pe atunci cancelarul Germaniei, la începutul mandatului lui Biden și s-a întâlnit și cu vicepreședintele Kamala Harris, prima femeie care a ocupat acest rol.

Biden și Clinton se descriu ca fiind prieteni. Când el era vicepreședinte, iar ea secretar de stat sub Obama, cei doi aveau o întâlnire săptămânală pentru micul dejun pentru a discuta despre afacerile mondiale.