Presedintele ales al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat ca tara sa "nu este incantata" de perspectiva ca Ucraina si Georgia sa adere la Alianta Nord-Atlantica, transmite BBC.

Intr-un interviu pentru cotidianul Financial Times, viitorul lider de la Kremlin a afirmat ca aceasta posibilitate ar putea afecta securitatea europeana.

Unul dintre subiectele agendei Summitului NATO de la Bucuresti, de saptamana viitoare, va fi cel al aderarii Georgiei si Ucrainei.

Medvedev a declarat ca nicio tara nu ar fi "fericita" cu prezenta, la granitele sale, a unui bloc militar "caruia nu-i apartine". In plus, oficialul de la Moscova a sugerat ca aderarea la alianta militara este contrara opiniei majoritatii ucrainenilor. "Aderarea este mult mai dificil de explicat cand marea majoritate a cetatenilor Ucrainei sunt categoric impotriva, in timp ce guvernul urmeaza o politica diferita", a afirmat Medvedev.

Inaintea summitului din Romania, presedintele american George W. Bush va calatori in Ucraina, unde va aborda subiectul aderarii fostei republici sovietice la alianta militara. Putin si Bush urmeaza sa aiba o intrevedere in cadrul reuniunii NATO.

Dmitri Medvedev ii va lua locul, la Kremlin, lui Vladimir Putin, dupa ce a obtinut o victorie covarsitoare la alegerile prezidentiale din Rusia, de la inceputul acestei luni. El a anuntat deja ca va continua politicile lui Putin, despre care se crede ca va fi noul premier al Federatiei Ruse.