Mohamed al-Fayed, miliardarul egiptean care a promovat discreditata teorie a conspirației conform căreia familia regală britanică s-ar fi aflat în spatele morții fiului său și a Prințesei Diana, a murit, a anunțat Fulham Football Club într-un comunicat, relatează Reuters.

Mohamed Al-Fayed a muritFoto: Lewis Whyld / PA Images / Profimedia

„În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincerele mele condoleanțe familiei și prietenilor lui Mohamed Al Fayed la vestea decesului său la vârsta de 94 de ani”, a declarat Shahid Khan, care i-a succedat lui al-Fayed în calitate de proprietar al clubului de fotbal din Londra.

Născut în orașul egiptean Alexandria, al-Fayed și-a început cariera vânzând băuturi gazoase și apoi a lucrat ca vânzător de mașini de cusut. Și-a construit averea cu afaceri în domeniul imobiliar, naval și construcții, mai întâi în Orientul Mijlociu și apoi în Europa.

Al-Fayed a încercat timp de 10 ani să demonstreze că Diana și fiul său Dodi au fost de fapt uciși în 1997.

Nesusținut de nicio dovadă, potrivit anchetei cu privire la moartea Dianei, el a susținut că aceasta era însărcinată cu copilul lui Dodi și l-a acuzat pe Prințul Philip, soțul fostei regine, că a ordonat serviciilor de securitate din Marea Britanie să o omoare pentru a o împiedica să se căsătorească cu un musulman și să aibă copilul lui.

La fel ca mulți miliardari, al-Fayed a respins convențiile. El a spus la un moment dat că vrea să fie mumificat într-un sarcofag de aur într-o piramidă de sticlă de pe acoperișul magazinului Harrods, pe care îl deținea.

La magazin, unde a instituit un cod vestimentar – chiar și pentru clienți – pe care l-a aplicat personal, a instalat o statuie memorială din bronz a Dianei și a lui Dodi dansând sub aripile unui albatros.