O femeie din Utah, care avea un canal de YouTube cu sfaturi de parenting, a fost arestată sub suspiciunea de abuz asupra copiilor, după ce fiul ei subnutrit a evadat de acasă, au spus oficialii, relatează BBC.

copiiFoto: Tim Hall / ImageSource / Profimedia

Ruby Franke și partenera ei de afaceri, Jodi Nan Hildebrandt, au fost arestate miercuri în Ivins, Utah.

Oficialii au găsit-o și pe fiica de 10 ani a lui Ruby Franke în stare de malnutriție în casa partenerei sale de afaceri.

Franke și Jodi Nan Hildebrandt se confruntă cu două infracțiuni de abuz asupra copiilor.

Poliția spune că fiul în vârstă de 12 ani al lui Franke a coborât pe fereastră și a fugit la casa unui vecin pentru a cere mâncare și apă.

„Persoana care a sunat la poliție a declarat că minorul părea a fi slăbit și subnutrit, cu răni deschise și bandă adezivă în jurul extremităților”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Siguranță Publică Santa-Clara din Ivins.

„La sosire, oamenii legii au observat că rănile și malnutriția [băiatului] erau severe”, se arată în comunicat.

Băiatul a fost dus la spital „din cauza rănilor profunde din cauză că era legat cu frânghie și din cauza malnutriției”. Fiica de 10 ani a lui Franke a fost de asemenea dusă la spital.

Oficialii au obținut ulterior un mandat de percheziție în legătură cu incidentul, iar în total, patru copii au fost luați în grija serviciilor sociale, potrivit comunicatului.

Franke, în vârstă de 41 de ani, a devenit faimoasă pe YouTube în anii 2010 pentru canalul său numit 8 Passengers, care discuta despre cum își educa ea cei șase copii ai săi. Franke a apărea în videoclipurile de pe YouTube cu Hildebrandt, iar acestea erau postate de site-ul ei de consiliere ConneXions Classroom.

Canalul de YouTube avea peste 2 milioane de abonați înainte de a fi dezactivat la începutul acestui an.

Ea s-a confruntat cu critici în trecut pentru măsurile ei stricte de educație descrise pe canalul ei de YouTube, inclusiv fiul ei susținând că a dormit pe un fotoliu de tip bean bag timp de câteva luni ca pedeapsă, iar Franke considera că săritul unei mese ar fi o măsură disciplinară pentru copii.