Bilanţul unui tur ghidat „ilegal” prin sistemul de canalizare al Moscovei, care s-a transformat într-o tragedie din cauza unei ploi torenţiale, a crescut la opt morţi, a indicat marţi Comitetul de anchetă rus, anunţând totodată arestarea unui organizator.

Mai multe persoane au murit după ce au fost surprinse de o ploaie torenţială în timpul unui tur ghidat în subteran, la MoscovaFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Cadavrele tuturor participanţilor la turul ghidat, şapte turişti şi ghidul lor, au fost găsite”, a precizat marți într-un comunicat Comitetul de anchetă rus, care se ocupă de principalele anchete din ţară, relatează agențiile France Presse și Agerpres.

Bilanţul iniţial dat publicităţii luni era de cinci morţi şi mai mulţi dispăruţi în urma turului ghidat care a avut loc duminică, pe o ploaie torenţială.

Potrivit anchetatorilor, vizitarea sistemului de canalizare al Moscovei, unde „doar personalul autorizat” al serviciilor municipale are voie să coboare, este „ilegală”.

A fost deschisă o anchetă pentru „prestarea de servicii cu nerespectarea normelor de siguranţă care a dus la moartea prin imprudenţă” a mai multor persoane, potrivit comunicatului.

„Unul dintre organizatori, Nikita Doubas, a fost arestat în cadrul anchetei şi inculpat”, se precizează în comunicat.

Directorul companiei care oferea tururile, Alexandre Kim, a fost găsit şi urmează să fie interogat în scurt timp de anchetatori, potrivit aceleiaşi surse.

Responsabilul unei alte companii implicate în organizarea acestor excursii, Aleksandr Lazovski, a părăsit luni Rusia cu destinaţia Emiratele Arabe Unite, pe numele său fiind emis un mandat de căutare, se adaugă în comunicat.

Doritorilor le sunt propuse numeroase tururi ale sistemului de canalizare vast al Moscovei, unele părţi ale acestuia datând din secolul al XIX-lea.