Incendiile continuă să avanseze în nord-estul Greciei, lângă orașul Alexandroupolis, pentru a doua zi consecutiv, din cauza vântului puternic, au declarat duminică autoritățile, relatează AFP.

Incendiu de vegetatie in Alexandroupolis, GreciaFoto: Ilias Kotsireas / AP / Profimedia

„Pentru a doua zi consecutiv, pompierii, voluntarii, armata, poliția și autoritățile locale duc o mare luptă împotriva incendiului de la Alexandroupolis”, a declarat ministrul Protecției Civile și Crizei Climatice, Vassilis Kikilias.

„Prognozele de risc de incendiu plasează luni insula Evia, Attica, Beotia, Argolis și Corint în alertă roșie”, a avertizat ministrul. "Vă rugăm să fiți atenți."

Pompierii s-au luptat cu 53 de incendii de vegetație în ultimele 24 de ore, au spus autoritățile.

Cel mai important dintre ele înaintează acum spre sud-est de satul Loutro și spre Monastiraki și Doriko, conform acelorași surse.

Pompierii încearcă să împiedice incendiul să ajungă la un centru de salvare a animalelor de lângă Doriko, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt al acestora, Giannis Artopios.

Sâmbătă, mai multe sate au fost evacuate.

În Grecia, în mijlocul unui val de căldură, un incendiu, declanșat pe 18 iulie și întețit de vânturi puternice, devastase în zece zile aproape 17.770 de hectare în sudul Rodosului, o insulă turistică din Marea Egee.

Aproximativ 20.000 de oameni, majoritatea turiști, au trebuit să fie evacuați.