Locuitorii rămași din îndepărtatul oraș Yellowknife, din nordul Canadei, au căutat să iasă din oraș vineri, înainte ca flăcările să le blocheze ieșirea, în timp ce un alt incendiu din Kelowna, provincia Columbia Britanică, a determinat noi ordine de evacuare, relatează Reuters.

incendiu de vegetatie in West KelownaFoto: Darren HULL / AFP / Profimedia

O stare de urgență a fost declarată vineri devreme în Kelowna, un oraș la aproximativ 300 de kilometri est de Vancouver, cu o populație de aproximativ 150.000 de locuitori. Oficialii au spus că următoarele 24 până la 48 de ore ar putea fi cele mai dificile. Spațiul aerian a fost închis pentru a elibera calea bombardierelor cu apă.

„Ne-am luptat din greu aseară pentru a ne proteja comunitatea”, a spus Jason Brolund, West Kelowna.

Peste 2.400 de proprietăți au fost evacuate, au spus oficialii, iar alte mii sunt în alertă pentru a pleca fără preaviz, dacă este necesar. Mai multe structuri au fost distruse în West Kelowna în timpul nopții, a spus el.

"Astăzi va fi din nou o zi dificilă. Vânturile sunt mai puternice decât au fost ieri", a spus Brolund. „Oamenii vor vedea din nou acea strălucire” vineri seara, „și va arăta mai rău decât v-ați așteptat vreodată”, a adăugat el.