Directorul unei companii al cărei depozit a explodat miercuri la Sergiev Posad a fost arestat, potrivit presei ruse de stat. Explozia s-a soldat cu peste 60 de răniți, iar o persoană a murit.

Explozii si incendii la MoscovaFoto: Handout / AFP / Profimedia

TASS anunțase ieri că Serghei Șankaev, directorul tehnic al Piro-Ross, a fost reținut în timp ce anchetatorii au efectuat percheziții în incinta companiei, au confiscat documente și au interogat angajații.

Ei confirmă acum că Șankaev a fost arestat oficial și plasat sub tutela Tribunalului orașului Sergiev Posad din regiunea Moscova.

Nu au fost comunicate alte detalii cu privire la acuzații sau dacă Șankaev a fost implicat în vreun fel în explozie.

O înregistrare video postată de Kyiv Independent pe X, arată fumul care se ridică de la un incendiu uriaș în Odintsovo.

Miercuri, o explozie puternică a avut loc într-un depozit de „articole pirotehnice” din Serguiev Possad, la aproximativ cincizeci de kilometri de Moscova, provocând un incendiu și spărgând geamurile mai multor clădiri învecinate.

„Operațiunile de căutare și salvare continuă”, a declarat joi administrația regională.

În total, 400 de persoane sunt „implicate” în căutări, a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență pe Telegram.

Acesta a publicat imagini ale clădirii distruse care arată cărămizi sparte, excavatoare în acțiune și salvatori cu cască, unii însoțiți de câini de detecție.

„Anchetatorii au percheziționat sediul firmei Piro-Ross, întrucât incendiul a izbucnit în depozitul (acesteia)”, a precizat Comisia de anchetă.

„Treizeci și patru de persoane au fost interogate în calitate de martori”, iar directorul tehnic al companiei a fost arestat „în calitate de suspect”, a adăugat organul de anchetă.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, declarase miercuri că anchetatorii exclud posibilitatea unui atac cu drone, deși capitala rusă și regiunea sa sunt vizate în mod regulat de astfel de operațiuni atribuite Ucrainei.

Vineri, o înregistrare video postată de Kyiv Independent pe X, arată fumul care se ridică de la un incendiu uriaș în Odintsovo.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență pentru regiunea Moscovei a declarat că 2.000 de metri pătrați au luat foc, potrivit agenției de presă de stat Tass.