O ursoaică de aproximativ 180 de kilograme, supranumită Hank The Tank, care a spart zeci de case, împreună cu cei trei pui ai săi, fără să facă victime, a fost prinsă, în nordul Californiei, relatează The New York Times.

Ursoaica Hank The Tank a dat zeci de spargeri în CaliforniaFoto: BEAR League / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hank The Tank este responsabilă de cel puţin 21 de spargeri ale unor case situate în zona Lacului Tahoe, iar probe ADN au confirmat bănuielile, notează news.ro.

Timp de peste un an, ursoaica a pătruns în locuinţe, smulgând uşile de plasă împotriva ţânţarilor, uşi de garaj sau săpând în pământ.

Ea scotocea prin coşurile de gunoi sau prin frigidere, în căutare de hrană.

O locuitoare din regiune a declarat pentru NYT că Hank The Tank „era incredibil de abilă cu labele ei şi ştia ce sunt frigiderele şi ce este în ele”.

Hank The Tank nu a atacat oameni

Potrivit autorităţilor americane, această femelă este deosebit de impozantă şi activă, dar nu a agresat niciodată pe nimeni.

Ursoaica a fost transferată marţi într-un sanctuar de animale, la Springfield, în Colorado.

Este vorba despre un transfer neobişnuit, pentru că toată lumea se aştepta la eutanasierea animalului.

Însă Departamentul californian al Pescuitului şi Faunei a decis altceva, „având în vedere interesul general faţă de acest urs”.

Cei trei pui ai ursoacei au fost trimişi, în schimb, la Sonoma County Wildlife Rescue, o rezervaţie protejată, în apropiere de orașul South Lake Tahoe, cu obiectivul ferm de a fi eliberaţi în natură.

Departamentul Pescuitului şi Faunei din California le cere locuitorilor să-şi pună gunoiul menajer în pubele speciale şi să nu lase hrană în apropierea casei, pentru a nu tenta și alți urşi.