​Un oficial al agenției germane de achiziții militare a fost arestat în Germania, fiind acuzat că ar fi transmis informații secrete serviciilor secrete rusești, a anunțat miercuri Procuratura federală, scrie The Guardian, citând Reuters.

Politia germanaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Profimedia

Bărbatul, un cetățean german pe care Procuratura l-a identificat drept Thomas H., fără a furniza alte detalii despre el, ar fi abordat din proprie inițiativă consulatul Rusiei din Bonn și ambasada din Berlin și s-a oferit să colaboreze, se arată în comunicat.

Cetățeanul german, angajat al agenției germane de achiziții militare, ar fi transmis informații obținute în timpul activității sale unui serviciu de informații rusesc, mai spune Procuratura.

Germania, unul dintre cei mai mari furnizori de hardware militar pentru Ucraina, este o țintă majoră a operațiunilor rusești de spionaj, care au crescut în amploare de la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, au avertizat autoritățile.

În decembrie, autoritățile au arestat un angajat al Serviciului German de Informații Externe (BND) pe care îl suspectau, de asemenea, că spionează pentru Rusia.